Sajtkrémes fánkocskák

6 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók 40 fánkocskához

  • 12.5 dkg vaj
  • 12.5 dkg liszt
  • negyed liter víz
  • 4 db tojás

töltelék

  • 1 db tojás
  • 2.5 dkg rizsliszt
  • 2 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 8 dkg sajt

Elkészítés

A vízbe kevés sót teszünk. Beleöntjük egy nagy edénybe, majd a puha vajat és a lisztet is beletesszük. Felfőzzük. Addig keverjük, míg a tészta az edénytől és kanáltól elválik. Ez körülbelül öt perc. Miközben hűl, időnként megkavargatjuk. Egyenként adjuk a tésztához az egész tojásokat, és addig dolgozzuk, míg a tészta kemény nem lesz. Ez körülbelül 15 perc. A tésztát vízbe mártott, cső nélküli nyomózsákba töltjük. Ha nincs nyomózsákunk, akkor fogunk egy zacskót, és vágunk az aljára egy lyukat. Ezt is vízbe mártjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire kávéskanálnyi halmokat rakunk. Vigyázzunk, ne helyezzük túl közel egymáshoz, hagyjunk helyet a növekedésre. A tetejét tojással kenjük meg. Vigyázzunk, az oldalára ne folyjon le. Középmeleg sütőben kb. 40-50 percig. Figyeljünk oda, hogy csak 25 perc múlva nyissuk ki először a sütőt. Sajtkrém: Egy tepsiben habverővel keverjük simára a tojást, a rizslisztet, a tejet, 4 dkg reszelt sajtot és sót. Vízgőzön verjük, míg krémszerű nem lesz. A lángról levéve a vajjal és a maradék reszelt sajttal tovább keverjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.